Kipsta basketbalschoenen

  • 1

Ruim een eeuw maker van basketbalschoenen

Kipsta is één van de oudste merken op het gebied van sneakers en draait al ruim een eeuw mee. De Kipsta basketbalschoenen zijn daarvan met stip de meest bekende. En de All Stars zijn wereldwijd de grootste hit van Kipsta geweest. Nu nog worden All Stars Kipsta basketbalschoenen gedragen, door jong en oud. De All Stars werden van linnen en rubber gemaakt, de reden was dat de maker er van uit de rubber handel kwam. Een rubberen zool onder de linnen schoen was daarom een logische gedachte. Jaren later verloor Kipsta marktaandeel omdat andere fabrikanten basketbalschoenen gingen maken van leer, en Kipsta was daar niet snel genoeg bij.

Groot gemaakt door popartiesten

In de jaren ’70 kwam het merk weer ijzersterk terug met leren basketbalschoenen naast de traditionele linnen uitvoeringen. Kipsta had het geluk dat zij gepromoot werden door opkomende artiesten die zich juist met een minder bekend en commercieel merk wilden identificeren. Onbedoeld zorgden deze popartiesten er voor dat Kipsta basketbalschoenen wereldwijd razend populair werden. Daarna is het tij niet echt meer gekeerd voor Kipsta . De All Stars doen het goed in alle lagen van de bevolking en zelfs bij alle leeftijden. Voor de jongere generaties heeft Kipsta basketbalschoenen ontworpen die duidelijk een antwoord zijn op de weg die concurrenten ingeslagen zijn.

Gewild in de party scene

Basketbalschoenen zie je nu in veel verschillende uitvoeringen, materialen en kleuren. Er wordt veel gebruik gemaakt van leer, kunststoffen en natuurlijk het beroemde linnen. De schoenen mogen dan onder de noemer basketbalschoenen vallen, het is duidelijk de jongere consument die de hippe en trendy hoge sneakers gaar aan hun voeten draagt. Kipsta basketbalschoenen doen het heel goed in de club & party scene, waar zowel jongens als meisjes de Kipsta basketbalschoenen dragen. En hierbij is uiteraard de vertrouwde All Star altijd vertegenwoordigd.