Nike basketbalschoenen

Trendsetter in de basketbalschoenen markt

Nike heeft al decennia lang de markt van basketbalschoenen goed onder controle. Dat komt voor een groot deel door de plotseling opkomende populariteit van de basketbalschoen bij de consument, begin jaren tachtig. Naast de basketbalspelers waren het nu ook de gewone mensen die op basketbalschoenen ging rondlopen. Het hippe hoge model was de reden dat vooral jongeren graag werden gezien met het laatste model Nike basketbalschoenen aan hun voeten. Andere merken volgend in de slipstream maar Nike zelf hield de leiding in de basketbalschoenenmarkt door met steeds mooiere en zeer originele modellen op de markt te komen.

Ter bescherming van de enkels

De Nike basketbalschoenen zijn niet zomaar een paar hoge sneakers. Aan de binnenzijde van de populaire schoen zitten namelijk stukjes vernuft ingebouwd die bedoeld zijn om de enkels van de vaak heel erg lange en zware basketbalspelers te beschermen. Basketbal is namelijk een sport waarbij de spelers snelle en abrupt bewegingen met hun voeten moeten maken om de tegenstander te kunnen ontwijken. Dit supersnelle voetenwerk kan een negatief effect hebben op de enkele en enkelgewricht. Om die reden zijn Nike basketbalkschoenen tot op de enkel ontworpen en bevindt zich aan de binnenkant beschermende onderdelen.

Nike basketbalschoenen overal te dragen

Nike heeft een serie lijnen en modellen basketbalschoenen ontworpen die tijdloos lijken te zijn. Er is voor elke smaak wel een design te vinden en wat kleuren betreft lijkt er niets onmogelijk te zijn. Nike zorgt ervoor dat de fans niets tekort komen door continue met vernieuwingen op de markt te komen en de klant te geven waar die om vraagt. Want ook nu zijn het niet alleen basketbalspelers die de Nike basketbalschoenen dragen. Zowel jong als ouder kijken hals reikend uit naar de presentatie van Nike van het laatste model en dragen de schoenen op het werk, tijdens het uitgaan, naar school of gewoon op straat.